Waarom kiezen voor een Ardennen huisje?

De Ardennen zijn een van de mooiste natuurgebieden van BelgiĆ«. Met een Ardennen huisje bevindt u zich midden in de natuur, omgeven door bossen, rivieren en heuvels. Dit maakt het de ideale locatie voor een ontspannen vakantie of een avontuurlijk weekendje weg. Hier vindt u een breed scala aan accommodaties, van knusse tiny houses tot luxe villaā€™s met wellnessfaciliteiten.

Als u liever direct alle vakantiehuizen in de Ardennen wilt zien, klik dan hier.

Huisje huren in de Ardennen

Het huren van een huisje in de Ardennen biedt talloze voordelen. U kunt kiezen uit diverse accommodaties die passen bij uw wensen en budget. Of u nu op zoek bent naar een romantisch verblijf voor twee personen of een groot vakantiehuis voor een familie-uitje, er is altijd een geschikt huisje te vinden. Bovendien zijn er veel last minute aanbiedingen, waardoor u spontaan een weekendje weg kunt plannen.

Huisje Ardennen met hond

Voor velen is een vakantie niet compleet zonder de trouwe viervoeter. Gelukkig zijn er in de Ardennen tal van huisjes waar honden welkom zijn. Deze accommodaties zijn vaak voorzien van een omheinde tuin, zodat uw hond vrij kan rondlopen. Bovendien bieden de uitgestrekte bossen en wandelpaden in de omgeving volop mogelijkheden voor lange wandelingen met uw hond.

Voor alle vakantiehuizen in de Ardennen, waar minimaal 1 hond is toegestaan, klikt u hier.

EĆ©n van onze favorieten is vakantiehuis De Eekhoorn:

Arennen huisje met hond

Dit luxueuze chalet in de omgeving van La Roche-en-Ardenne beschikt over een fantastische ligging en een geweldig uitzicht over het heuvelachtige landschap. Het is zeer geschikt voor gezinsvakanties en met een ruime, omheinde tuin, hondenkussens, drinkbakken en tal van wandelroutes in de nabijheid, is het tevens ideaal voor gezelschappen met honden. De omheining is 150 cm hoog.

Rondom het huis lopen verschillende wandel- en mountainbikeroutes. Geniet van een boswandeling naar de stuwdam van Nisramont, waar je kunt kajakken over de Ourthe, of bezoek het feodale kasteel en de gezellige winkeltjes in La Roche-en-Ardenne. SamrƩe en Baraque de Fraiture bieden volop mogelijkheid voor wintersportliefhebbers.

Luxe vakantiehuizen in de Ardennen

Wilt u zichzelf eens goed verwennen? Kies dan voor een luxe vakantiehuis in de Ardennen. Deze huizen zijn vaak voorzien van moderne faciliteiten zoals een jacuzzi, sauna en zelfs een privƩ zwembad. Na een dag vol activiteiten in de natuur kunt u hier heerlijk ontspannen en genieten van de luxe en comfort die deze accommodaties bieden.

Voor alle luxe vakantiehuizen in de Ardennen, klikt u hier.

Als u met een grote groep (Maximaal 40 personen) op vakantie wilt naar de Belgische Ardennen, dan raden we Le Lodge du Lac et piscine aan:

Luxe vakantiehuizen in de Ardennen

Dit luxe vakantiehuis ligt in het hart van het grote natuurreservaat Fens, ideaal voor een vriendengroep, een clubuitstapje of families. Deze plek ligt in Robertville en heeft 17 kamers en is geschikt voor 40 personen.

Het huis is uitgerust met jacuzzi en sauna om in te ontspannen, het huis heeft ook een volledig uitgeruste keuken met alle moderne meubels en de woonkamer heeft een open haard om u comfortabel te houden in de winters. Het privĆ© zwembad is verwarmd.Ā 

Romantisch huisje voor twee personen

De Ardennen zijn ook de perfecte bestemming voor een romantische vakantie. Een afgelegen huisje midden in het bos, een knisperend haardvuur en de rustgevende geluiden van de natuur zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Deze romantische huisjes zijn vaak compact en knus, ideaal voor een intiem verblijf met uw partner.

Een voorbeeld van een 2-persoons romantisch Ardennen huisje is La Petite Ferme Tirou:

Romantisch huisje voor 2 personen

Deze knusse cottage in de Belgische Ardennen beschikt over uitzicht op het bos en een mooie groene tuin. Er is plaats voor 2 personen in dit mooie stulpje dat ideaal is voor een romantisch uitstapje met je geliefde.

Vakantiehuizen met zwembad

Een vakantiehuis met zwembad is de droom van velen. In de Ardennen vindt u verschillende vakantiehuizen met een eigen zwembad, perfect voor een verfrissende duik op warme dagen. Of u nu kiest voor een binnen- of buitenzwembad, het zorgt voor extra plezier en ontspanning tijdens uw verblijf.

Klik hier om direct alle vakantiehuizen in de Ardennen te zien met privƩ zwembad.

Wellness en ontspanning in de Ardennen

Wellnessfaciliteiten zoals sauna's en jacuzzi's maken uw verblijf in de Ardennen extra ontspannend. Veel vakantiehuizen en villaā€™s bieden deze voorzieningen, waardoor u optimaal kunt genieten van uw vakantie. Na een lange wandeling door de prachtige natuur kunt u heerlijk tot rust komen in uw eigen wellness-oase.

Afgelegen natuurhuisjes in de Ardennen

Voor wie op zoek is naar ultieme rust en privacy, zijn de afgelegen natuurhuisjes in de Ardennen perfect. Deze huisjes liggen vaak diep in de bossen of op rustige heuveltoppen, ver weg van de drukte. Hier kunt u volledig tot uzelf komen en genieten van de pure schoonheid van de natuur.

Aan de rand van het bos zijn ook afgelegen huisje te vinden. Zoals het chalet Flons et Roulotte:

Afgelegen Ardennen huisje

Kom en ontspan in deze rustgevende plek. Dit houten chalet ligt afgelegen, aan de rand van het bos, met prachtig zicht op de weide waar de dieren van de huiseigenaar grazen. Ontsnap op deze plek even aan de drukte van elke dag. Herontdek hoe rustgevend de stilte kan zijn. Een romantische pipowagen is beschikbaar naast het chalet voor 2 gasten (het chalet is voor 5 gasten).

Belvilla vakantiehuizen in de Ardennen

Belvilla biedt een breed scala aan vakantiehuizen in de Ardennen. Van charmante cottages tot ruime villaā€™s, er is voor ieder wat wils. De huizen van Belvilla staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitstekende service, waardoor u verzekerd bent van een comfortabel en zorgeloos verblijf.

Voor het totale aanbod Ardennen huisje van Belvilla, klikt u hier.

Tiny houses in de Ardennen

Tiny houses zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Ook in de Ardennen vindt u deze compacte, maar zeer functionele huisjes. Ze zijn perfect voor een kort verblijf of een avontuurlijke vakantie. Ondanks hun kleine formaat bieden ze vaak alle comfort die u nodig heeft, zoals een volledig uitgeruste keuken en een gezellige leefruimte.

EĆ©n van onze leukste tiny houses in de Ardennen is Village de Vacances Oignies:

Tiny house Ardennen

Deze moderne, luxe en gezellige lodge staat midden in het bos, op een apart deel van het ruim opgezette Village de Vacances Oignies.

De ecologische lodge is een combinatie van een comfortabele boomhut en een tiny-house. Het ecologische karakter vindt u terug in de gebruikte natuurlijke materialen, zoals een warmtepomp en stro ter isolatie van de wanden.

Ontdek La Roche-en-Ardenne en Coo

La Roche-en-Ardenne en Coo zijn populaire bestemmingen in de Ardennen. La Roche staat bekend om zijn middeleeuwse kasteel en schilderachtige straatjes. In Coo vindt u de beroemde watervallen en het attractiepark Plopsa Coo, ideaal voor een dagje uit met het gezin. Beide plaatsen bieden diverse accommodaties, van eenvoudige huisjes tot luxe villaā€™s.

Veelgestelde vragen over Ardennen huisjes

1. Zijn honden toegestaan in een Ardennen huisje?

Ja, veel huisjes in de Ardennen zijn huisdiervriendelijk. U kunt dit eenvoudig controleren bij de boeking.

2. Wat zijn de beste locaties voor een huisje in de Ardennen?

Populaire locaties zijn La Roche-en-Ardenne, Coo, Durbuy en Spa. Deze plaatsen bieden een goede mix van natuur en activiteiten.

3. Wat zijn de voordelen van een huisje met wellnessfaciliteiten?

Wellnessfaciliteiten zoals een sauna of jacuzzi bieden extra ontspanning en comfort tijdens uw verblijf. Ideaal na een dagje wandelen of fietsen.

4. Zijn er last minute aanbiedingen voor huisjes in de Ardennen?

Ja, er zijn regelmatig last minute aanbiedingen beschikbaar. Dit kan u een mooie korting opleveren op uw verblijf.

5. Hoe vind ik een huisje met een zwembad in de Ardennen?

U kunt gebruik maken van filters op boekingssites zoals Belvilla om specifiek te zoeken naar vakantiehuizen met een zwembad.

Een verblijf in een Ardennen huisje biedt voor ieder wat wils, of u nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning of een romantisch uitje. Geniet van de prachtige natuur, de diverse accommodaties en de vele activiteiten die deze regio te bieden heeft.

Door Pascal geschreven op 16 juni 2024